iunie 23

Varful Omu (2507 m ) prin Jepii Mici – Babele – Valea Cerbului

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dupa ce am verificat vremea pe Vf. Omu pe Meteoblue asa cum fac de obicei, am decis sa plecam cu trenul pana in Busteni si sa urmam traseul Jepii Mici – Babele – Varful Omu – Valea Cerbului.

Traseul pe Jepii Mici incepe din zona telecabinei din Busteni. Pentru prima data de cand merg pe munte ne-am intalnit cu ursul la intrarea in traseu. A trebui sa urcam pe o carare auxiliara pana ne-am indepartat de el.

Traseul pe Jepii Mici ne-a asteptat cu peisaje superbe, vreme buna si cascade formate din zapada topita de pe creste.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_single_image image=”711″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La cabana Caraiman am facut un scurt popas fortati de ploaie, apoi ne-am continuat drumul (este indicat foarte bine) pana la Babele – a durat in jur de 20 minute.

[/vc_column_text][us_single_image image=”712″ size=”full”][vc_column_text]De la Babele, traseul spre varful Omu continua pe creasta (este indicat foarte bine).

Vremea a fost capricioasa, a plouat, a fost un soi de grindina, am intalnit ceva zapada pe drum, insa peisajele de pe creasta sunt breathtaking.

[/vc_column_text][us_single_image image=”713″ size=”full”][vc_column_text]La jumatate de ora de varf, vremea a inceput sa se inrautateasca, ceata nu a fost tocmai prietenoasa cu noi si a plouat aproape in continuu. Este cel mai capricios varf din cate am intalnit pana acum.

La cabana ne-am oprit sa bem ceva cald si sa mancam ceva. Eram deja uzi pana la piele.[/vc_column_text][us_single_image image=”714″ size=”full”][vc_column_text]Coborarea a fost pe Valea Cerbului, un traseu care imi place foarte foarte mult. Ploaia nu s-a oprit, iar trecerea peste rau a fost …. fix prin rau – nu mai existau zone de trecere neacoperite de apa.

Peisajele, chiar si pe ploaie, sunt minunate, iar verdele de iunie este plin de viata.[/vc_column_text][us_single_image image=”715″ size=”full”][vc_column_text]O sumar al efortului/traseului contorizat cu ceasul:

  • 30 km parcursi
  • aprox 10 ore de mers (cu tot cu opririle la cabana)
  • diferenta de nivel de aproape 1800 m
  • 3500 calorii arse (acest aspect difera de la organism la organism)
  • nivelul oxigenului la 2500 m – 73%
  • recovery time : 120 h

Traseul il puteti descarca si vizualiza aici.

[/vc_column_text][us_single_image image=”716″ size=”full” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.movescount.com%2Fmoves%2Fmove108576136||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row]


Tags


Produse din Shop 

Tricou dama, Summit Your Heart

Clone of Tricou Dama Mountains

Set sacose bumbac printate

Bluza #teamAngels, alba

Tricou Dama Mountains

Tricou Dama Aripi Inger

Bluza #teamAngels, negru

Tricou sport ‘I don’t need therapy’

Lasa-mi un comentariu :)

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ai nevoie de informatii de la mine? Scrie-mi mai jos

Name*
Email*
Message
0 of 350