iunie 23

0 comments

Varful Omu (2507 m ) prin Jepii Mici – Babele – Valea Cerbului

Dupa ce am verificat vremea pe Vf. Omu pe Meteoblue asa cum fac de obicei, am decis sa plecam cu trenul pana in Busteni si sa urmam traseul Jepii Mici – Babele – Varful Omu – Valea Cerbului.

Traseul pe Jepii Mici incepe din zona telecabinei din Busteni. Pentru prima data de cand merg pe munte ne-am intalnit cu ursul la intrarea in traseu. A trebuit sa urcam pe o carare auxiliara pana ne-am indepartat de el.

Traseul pe Jepii Mici ne-a asteptat cu peisaje superbe, vreme buna si cascade formate din zapada topita de pe creste. La cabana Caraiman am facut un scurt popas fortati de ploaie, apoi ne-am continuat drumul (este indicat foarte bine) pana la Babele – a durat in jur de 20 minute.

De la Babele, traseul spre varful Omu continua pe creasta (este indicat foarte bine).

Vremea a fost capricioasa, a plouat, a fost un soi de grindina, am intalnit ceva zapada pe drum, insa peisajele de pe creasta sunt breathtaking. La jumatate de ora de varf, vremea a inceput sa se inrautateasca, ceata nu a fost tocmai prietenoasa cu noi si a plouat aproape incontinuu. Este cel mai capricios varf din cate am intalnit pana acum.

La cabana ne-am oprit sa bem ceva cald si sa mancam ceva. Eram deja uzi pana la piele. Coborarea a fost pe Valea Cerbului, un traseu care imi place foarte foarte mult. Ploaia nu s-a oprit, iar trecerea peste rau a fost… fix prin rau – nu mai existau zone de trecere neacoperite de apa.

Peisajele, chiar si pe ploaie, sunt minunate, iar verdele de iunie este plin de viata.

Un sumar al efortului/traseului contorizat cu ceasul:

  • 30 km parcursi
  • aprox 10 ore de mers (cu tot cu opririle la cabana)
  • diferenta de nivel de aproape 1800 m
  • 3500 calorii arse (acest aspect difera de la organism la organism)
  • nivelul oxigenului la 2500 m – 73%
  • recovery time : 120 h

Traseul il puteti descarca si vizualiza aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}