iulie 3

0 comments

Traseu Vanturis

Traseul spre Valea Dorului prin Vanturis l-am ales ca traseu de pregatire pentru o tura mai lunga (urmeaza detalii in curand).

Intrarea in traseu se face din Sinaia, incepe prin padure, cu diferenta de nivel lejera, de incalzire.  Se merge pe firul raului, insa noi am deviat putin traseul – lucru pe care nu il recomand daca nu aveti in grup un bun cunoscator al zonei (si muntelui in general).

Traseul este frecventat de ursi, asa ca recomandarea mea este sa plecati in grup cat mai mare. De asemenea, se trece adesea peste rau – ideal este sa il parcurgeti in perioade cand debitul apei nu este foarte mare.

Dupa aproximativ 2 ore de traseu ne-am ‘intalnit’ cu prima cascada. Urcarea spre ‘varf’ (zona in care se formeaza cascada) este usor solicitanta tehnic – se trece/catara pe stanci in mare parte. Asa ca o pereche de incaltari cu aderenta buna pe piatra este recomandata. De evitat, bineinteles, pietrele ude. Zonele de stanca se intercaleaza cu portiuni de mers prin padure – de asemenea, traseu nemarcat. De avut in vedere sa urmariti firul apei ca sa nu va pierdeti.

Mersul prin padure nu este tocmai cel placut sau usor pentru ca nu exista o poteca batatorita si trebuie sa te strecori printre crengi, pietre, pamant moale si frunze.

Insa ‘marele premiu’ ne-a asteptat la capatul traseului pe stanci, in zona de formare a cascadei – peisaje superbe, culori puternice si loc de baie pentru baieti 🙂 La plecare am ales sa coboram pe sosea pe Valea Dorului – unul dintre baieti a coborat cu o masina in Sinaia si a venit apoi sa ne recupereze.

Datele inregistrate de ceas:

  • traseul il puteti vizualiza aici
  • 15 km
  • 2000 calorii
  • diferenta de nivel 1050 m
  • altitudine maxima 1742 m
  • recovery time: 61 ore
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}