martie 15

0 comments

Istoria Suunto

  • Suunto detine suprematia în ceea ce priveste instrumentele de masurare pentru activitatile sportive cum ar fi: atletism, alpinism, drumetii, navigare, golf, scufundare.
  • Recunoscute pentru design, acuratete si precizie, instrumentele Suunto combina estetica si functionalitatea ceasurilor cu cerintele specifice fiecarui sport, care ajuta atletii de orice nivel sa-si analizeze si sa-si îmbunatateasca performantele.
  • Cu alte cuvinte… starea fara griji. Când informatii precum adâncimea, ora, temperatura, altitudinea, busola, pulsul, starea vremii sau presiunea barometrica sunt vitale, nu vrei sa lasi nimic la voia întâmplarii.
  • Succesul companiei are la baza calitatea produselor si dedicarea cercetarii si dezvoltarii conform cu normele ISO 9001:2000.
  • Marca înregistrata Suunto este echivalentul preciziei, a 100% acuratete. Suunto face parte din Amer Sports Corporation (Helsinki). Suunto este cea mai avansata si cea mai de încredere alegere.
  • Suunto este fondata în 1936, cu sediul în Vantaa, Finlanda, distribuie produsele în aproximativ 60 de tari.
  • Suunto este pentru aceeia care nu-si permit sa fie doar norocosi!


Istoria Suunto

Compania Suunto a fost fondata în 1936 de catre Tuomas Vohlonen. Acesta a fost deranjat de inexactitatea busolelor traditionale si lipsa de functionalitate a acului de echilibru. Fiind un inginer cu un spirit inventiv, el a descoperit si brevetat metoda de productie pentru un ac al busolei mult mai exact, mai usor de citit si cu un nou nivel de acuratete.

Deja din anul 1950 compania a fost exportatoare de busole in peste 50 de tari din întreaga lume, inclusiv în Canada si Statele Unite. În 1952 Helsinki a gazduit Jocurile Olimpice, iar tortele cu care s-a aprins flacara olimpica au fost produse de Suunto.

Urmatorul pas al dezvoltarii a fost îmbunatatirea stabilitatii si acuratetea busolei marine. Prima busola marina, Suunto K-12, a fost lansata pe piata în 1953. Cativa ani mai târziu, în 1957, Suunto a început productia de “hypsometre”, care masoara înaltimea copacilor.

În anii 1960, gama de busole a crescut în continuare, si Suunto a introdus prima sa busola pentru scufundari. Proiectul a fost initiat de un scafandru britanic care a purtat o busola Suunto la incheietura mainii, si a constatat ca dispozitivul, functiona chiar si sub apa. Datorita acestor informatii si a initiativei scafandrului, a aparut o noua categorie de busole!

În urmatorii ani exporturile Suunto si cifra de afaceri au crescut constant. Suunto s-a axat pe imbinarea puterii sale în mecanica de precizie, cu noile competente electronice. Acuratete, fiabilitate si rezistenta au fost cuvintele cheie ale firmei Suunto inca de la începutul dezvoltarii companiei.

In 1987 a aparut ceea ce avea sa fie mai târziu cheia dezvoltarii ulterioare a companiei, si anume computerul de scufundari SME. Inainte, scafandrul trebuia sa calculeze durata unei scufundari si timpul pentru decompresie, cu ajutorul unor tabele de scufundare. Acum, un computer mic si algoritmi sai pot avea grija de siguranta celui care se scufunda.

Un computer de scufundari pe care il porti la încheietura mâinii, combinat cu o busola electronica, Suunto Spyder, a pus bazele urmatoarului success din punct de vedere al vanzarilor. Suunto Vector aparut in anul 1998. Computerul Suunto Vector a fost proiectat pentru a fi utilizat pentru agrement si sporturi outdoor. Aceasta masoara presiunea, si, prin urmare altitudinea, si va ajuta sa anticipati modificarea vremii,si afiseaza directia si ora.

Suunto Vector a deschis calea pentru urmatoarea generatie de computere care au fost produse în noul mileniu. În 2004 Suunto a introdus Suunto D9, prima unitate care a combinat un computer scufundare cu o busola digitala. În acelasi an, Suunto a intrat într-un domeniu nou, acela al produselor de antrenament. In primul rând, Suunto t6, monitorul de puls, care ofera masuratori de calitate atat în domeniul antrenamentelor cat si privind aptitudinile utilizatorului. Suunto t6 a fost urmat de întreaga serie de produse de antrenament t4,t3, si t1. Noile monitoare ale pulsului ajuta utilizatorii sa isi atinga obiectivele in domeniul performantei, cu ajutorul informatiilor si sfaturilor foarte utile primite în timp real de la computerul Suunto.

In toamna lui 2008, Suunto a introdus o noua serie de instrumente de sport in aer liber: Suunto Core si Suunto Lumi. Suunto Core combina experienta Suunto, cu un design contemporan si ofera functii „ABC” avansate – altimetru, barometru si busola. Suunto Lumi este primul instrument pentru outdoor special creat pentru femei si, de asemenea, proiectat de catre femei!

Primul ceas sport premium din gama Suunto, este Suunto Elementum, a carui productie a incepur  în primăvara anului 2009. Suunto Elementum este un ceas pentru locuitorii oraşului, oameni cu interes activ in domeniul navigatiei, scufundărilor şi activităţi în aer liber.

Astazi, Suunto este unul dintre cei mai importanti producatori de instrumente de sport pentru antrenament profesional, scufundari, alpinism, drumetii, schi, navigatiesi golf.

Suunto este cel mai mare producator de busole din lume. Premiate pentru designul lor, precizie si fiabilitate, instrumentele Suunto combina estetica si functionalitatea ceasurilor de mana cu functile specifice ale computerelor care ajuta sportivii de toate nivelurile sa analizeze si sa isi îmbunatateasca performanta.

Cu sediul în Vantaa, Finlanda, Suunto are peste 500 de angajati în întreaga lume si distribuie produsele sale in peste 60 de tari. Compania Suunto cu sediul in Helsinki este o filiala a Amer Sports Corporation, ce comercializeaza urmatoarele branduri: Wilson, Salomon, Atomic, Precor, Mavic, Arc’terix si Suunto .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}