iulie 3

Creasta Pietrei Craiului – Fântâna lui Botorog – Cabana Curmatura – Turnu – vf. Ascutit – vf. La om – refugiul Grind – La Table – Prăpăstiile Zărneștilor

0  comments

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De ceva timp tot ‘vanez’ creasta Pietrei Craiului, iar in acest weekend i-a venit randul.

Intentia era sa facem creasta de la Nord la Sud cu oprire peste noapte in refugiu. Din pacate, vremea pentru duminica nu s-a anuntat prea buna.

Asa ca am decis sa facem atat cat putem intr-o singura zi.

Plecarea a fost de la Fantana lui Botorog, prin Curmatura – portiunea de traseu de incalzire.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_single_image image=”749″ size=”full”][vc_column_text]De la cabana Curmatura (unde ne-am oprit pentru a ne face rezervele de apa – pe creasta nu veti mai intalni nicio sursa de apa, asa ca recomandarea mea este sa luati 2-3 litri dupa voi pentru ca traseul este lung) am pornit spre vf Turnu (1923 m) – cum iesi din cabana, la cativa metri spre stanga gasesti indicatoarele spre varf. Urcarea este destul de abrupta pana in zona de belvedere unde traseul se split-uieste – spre Piatra Mica si Turnu.

Dupa aceasta zona cu peisaje superbe incepe o portiune tehnica de catarare pe stanca, asigurata cu cabluri (insa nu pe toate portiunile). La finalul catararii, realizezi ca a-i lua-o oricand de la capat pentru peisajul sensational.[/vc_column_text][us_single_image image=”750″ size=”full”][vc_column_text]De aici incepe traseul pe creasta – spre varful Ascutit si La Om (2238m).

Este un traseu foarte bine marcat (bulina rosie), insa presupune ceva aptitudini de catarare pentru ca este 90% mers pe stanca (urcare si coborare).

Urmatoarea oprire a fost la refugiul Ascutit cu privelisti minunate.[/vc_column_text][us_single_image image=”767″ size=”full”][vc_column_text]Drumul spre varful La Om (2238 m) a fost usor anevoios pentru ca 2 dintre partenerii de traseu obosisera, iar urcarile si coborarile pe stanci au creat, pe alocuri, o usoara panica.

[/vc_column_text][us_single_image image=”766″ size=”full”][vc_column_text]Dupa inca aprox 3 ore de mers, am ajuns la varful La Om. De aici, am coborat spre refugiul Grind – o coborare dificila – abrupta, pe pietris – insa cu o vedere superba catre creasta din spate.[/vc_column_text][us_single_image image=”768″ size=”full”][us_single_image image=”764″ size=”full”][us_single_image image=”752″][us_single_image image=”765″ size=”full”][vc_column_text]Dupa refugiul Grind (care nu era intr-o stare excelenta la interior, din pacate) am coborat spre La Table si mai departe spre Prapastiile Zarnestilor. Aceasta portiune de traseu a fost lejera si placuta. In zona La Table am gasit un mic izvor pentru alimentarea cu apa.

Durata totala a traseului a fost de aproape 13 ore – cu tot cu opriri pentru peisaje, mancat, panica pentru catararea pe stanca sau dez-catararea 🙂

Ceasul a inregistrat :

  • 75% nivelul oxigenului pe varful La Om (2238m )
  • Aproape 3500 calorii arse
  • Diferenta de nivel 1900 m
  • Recovery time 120 h

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Tags


Produse din Shop 

Tricou dama, Summit Your Heart

Clone of Tricou Dama Mountains

Set sacose bumbac printate

Bluza #teamAngels, alba

Tricou Dama Mountains

Tricou Dama Aripi Inger

Bluza #teamAngels, negru

Tricou sport ‘I don’t need therapy’

Lasa-mi un comentariu :)

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ai nevoie de informatii de la mine? Scrie-mi mai jos

Name*
Email*
Message
0 of 350