iulie 12

0 comments

Bucegi – Varful Lancia 2288 m, traseu nemarcat (partial)

Durata (hike, mers cu pauze): 8 h

Diferenta de nivel: 1500 m

Km: 16.7 km

Plecare din Poarta (langa Bran) – traseu cruce rosie – traseu nemarcat (vezi mai jos track) – coborare pe triunghi galben


Desi sambata imi planificasem ceva light, am primit un telefon care m-a condus catre un traseu pe care nu-l mai facusem. Ba mai mult, nu am urcat niciodata Bucegii dinspre Bran.

Ajuns dimineata in Poarta (langa Bran, la cativa km) – se merge cu masina pana se infunda drumul cu o bariera. Si de acolo, pe traseul marcat cu cruce rosie tot in sus pana in Saua „La Politie”.

Acolo ne despartim de marcajul pe care am urcat si intram in padure (usor spre stanga) pe o potecuta nu foarte batuta si urmarim punctul galben cat putem de mult.

Dupa aproximativ 40-50 minute, ajungem in zona din care se poate observa varful Lancia si intreaga creasta de jur imprejur.

Personal, am abordat urcarea drept in sus, pe la baza stancilor, insa exista si o varianta de urcare prin valcel. Vizibilitatea permite sa alegi traseul care te incanta mai tare.

Dupa aproximativ 30 minute de urcare sustinuta, am ajuns pe varf.

Singura mea remarca este MINDBLOWING. Am ramas acolo pentru cateva zeci de minute inconjurata de splendoarea si maretia Bucegilor.

Trackul inregistrat cu ceasul Suunto 9 Peak aici.

Love,

A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}